Mısır unlu hamsi
Hamsiyi ayıklayıp yıkayın ve süzün. Mısır unu, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz ve tuzu karıştırın. Kağıt havlu ile kuruladığınız balığı bu karışımın içine katın ve tüm malzemeyi karıştırın. Tavaya tereyağını koyun, balıkları uçları ortada birleşecek şekilde yan yana dizin, kalan balıkları aynı şekilde üzerine dizin. Arkalı önlü kızartın.
Havuçlu ıhlamurlu kek
Yumurta ve şekeri çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Havuçları rendeleyip ilave edin. Ilık ıhlamuru da ekleyin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin, karışıma ekleyip karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın, üzerine çikolata dökün. Fırında pişirin.
Kereviz salatası
Marulu yıkayıp büyük bir servis tabağını kaplayacak şekilde yerleştirin. Domates, salatalık, pancar ve kerevizleri küp doğrayın. Beyaz peyniri de küçük küçük kesin. Hepsini bir kapta harmanlayın, marulun üzerine aktarın. Dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.