Limon soslu kek
Toz şeker ve yumurtaları çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilya ve unu da ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozunu ve limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Pişen kekin üzerine limon suyu ve pudra şekeri karışımını gezdirin.
Terbiyeli tavuk şiş
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Kırmızıbiberi, kekiği, sirkeyi ezilmiş sarımsakları ve soğan suyunu karıştırın. Tavuk etlerini bu karışımın içine koyup üstü kapalı bir şekilde bir saat kadar dinlendirin. Daha sonra şişlere geçirin ve az yağlı tavada çevirerek pişirin.
Acılı börek
Hamuru oda sıcaklığına getirin. Közlenmiş kırmızı biberi ve sivri biberi ince ince kıyın. İçine acı biberi ve lor peyniri ekleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu, yumurta akını da ilave edin. Harcı oda sıcaklığındaki milföylerin içine paylaştırın, üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırın. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp 200 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.