Çikolatalı mandalinalı muhallebi
Bir tencereye süt ve toz şekeri koyup kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve mandalina suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve mandalina dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Kremalı tavuklu makarna
Makarnayı haşlayıp süzün. Etleri yağsız tavada kızartın. Tavaya doğranmış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup pişirin. Tavuk etini ekleyin. Baharatları ve en son kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Makarnayla karıştırın.
Terbiyeli sebze çorbası
Terbiye için:
Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş kereviz, havuç, soğan ve patatesi haşlayın. Haşlanmış sebzeleri blender'dan geçirip tencereye alın. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırpıp hazırladığınız terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.