Baklava
MALZEMELER
Açmak için:
İçi için:
Üzeri için:
Şerbeti için:
ETLİ GÖZLEME
Etleri doğrayıp kendi suyuyla pişirin. Üzerine kıyılmış taze soğanı, maydanozu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ilınınca çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yufkaları yağlayıp üzerine iç harçtan koyup katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin.
MALZEMELER
PİRİNÇLİ KEREVİZ
İki su bardağı suya limon suyu koyarak kaynatın. Kerevizlerin kabuklarını soyup kalınca doğrayın ve bu suda haşlayın. Sudan çıkarıp ikiye bölün ve ortalarını oyun. Çıkan kısımları küp doğrayın. Piyazlık doğranmış soğan, küp doğranmış havuç ve kereviz parçalarını kavurun. Pirinci 10 dakika haşlayıp sebzelere ekleyin. Bezelye ve tuzu katın. Kerevizlerin içine bu harcı doldurup pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.