Ekmek köftesi
Ekmek dilimlerini avucunuzda ovuşturarak ufalayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. Süt ve yumurtayı iyice çırpın. Ekmekleri bu karışıma katın. Ekmekler sıvıyı iyice eminceye kadar bekletin. Daha sonra içine elenmiş un, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu katın. Çok sulu olursa iki çorba kaşığı irmik ilave edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin, sıvı yağda kızartın.
Sebzeli muska böreği
Kırmızı biber, havuç, sivri biber ve mantarları küp küp doğrayın ve kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber katın. Lor peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaları düz bir zemine serip dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız harçtan koyup muska şeklinde sarın. Uçlarına su sürüp yapıştırın. Sıvı yağda kızartarak servis yapın.
Zeytinli ekmek
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, zeytinyağıyla karıştırın. Ekmek hamurunu bir zemin üzerinde dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine harcı yayın ve rulo yapın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.