ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı pirzola sarması

Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip soteleyin. Doğranmış sivri biber, maydanoz, salçalar, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp kaşar peynirini ilave edin. Ispanakların iri yapraklılarını kaynayan tuzlu suda bir dakika tutun. Çıkarıp sudan geçirin. Ispanak yapraklarının bir kaçını birleştirip yayın, pirzolaları kemikleri dışarıda kalacak şekilde üstüne koyun. Üstlerine mantarlı karışımdan yayın. Ispanak yaprakları ile etrafını sarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER

10 kalem pirzola
750 gr. ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
15-20 adet mantar
1 adet sivri biber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

CEVİZLİ PEKMEZ TATLISI

Cevizin bir kısmını süslemek için ayırıp geri kalanını dövün. Yağ, un, tahin ve dövülmüş cevizi karıştırın. 20 santim çapında bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Hamuru fırından çıkarın. Sıcakken üzerine pekmez dökün. Hazırladığınız tatlıyı baklava dilimleri şeklinde kesin. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1/2 çay bardağından biraz fazla tahin
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı sıvı yağ

MEYVELİ DÜRÜM
Kremayı kısık ateşte iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp çikolatayı katın ve eritin. Soğuduktan sonra üç çorba kaşığı portakal suyu ve bir tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu ilave edip karıştırın. Kabukları soyulmuş meyveleri küp şeklinde doğrayın, pudra şekeriyle karıştırın, lavaş ekmeklerinin içine pay edip rulo yapın. Çikolatalı sosla servis yapın.

MALZEMELER

4 adet lavaş ekmeği
2'şer adet muz, elma, kivi
1 adet portakal
2 çorba kaşığı pudra şekeri
ÇİKOLATALI SOS İÇİN:
100 gr. bitter çikolata
1 kutu krema
1 adet portakal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.