Rosto
Kızdırılmış sıvı yağda eti kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın. Tenceredeki yağa tereyağı ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı, havucu ve salçayı koyup biraz kavurduktan sonra unu azar azar ilave edin. Et suyunu da azar azar ekleyin. Eti tencereye koyup maydanoz saplarını üzerine serpin. Yaklaşık bir saat ağır ateşte pişirin. Servis tabağına alıp pişirme suyunu süzerek etin üzerine dökün.
Fırında erişte
Erişteyi haşlayıp süzün. Kıyılmış soğanı tereyağı kavurun. Üzerine unu ilave edip iki dakika kavurun. Ardından yavaşça ve devamlı karıştırarak sütü ilave edin. Sürekli karıştırarak iki-üç dakika kaynatın. Erişteyi; sütlü karışım, kaşar peynirinin yarısı, tuz ve hardalla karıştırın ve bir fırın kabına yayın. Üzerine kalan peyniri koyup pişirin.
Kaymaklı ayva tatlısı
Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Ardından çekirdekli kısmı temizleyin. Ayvaları tencereye koyup üzerine limon suyu dökün. Ayvanın çekirdeklerini, şekeri, suyu ve karanfili üzerine ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine tencerede kalan suyu gezdirin. Kaymakla servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.