Kremalı tel kadayıf
Kreması için:
Şerbeti için:
Süt, toz şeker, irmik ve tereyağını sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş tereyağıyla harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
Narlı kavurma
Eti, üzerine zeytinyağı ekleyerek buzdolabında 20 dakika dinlendirin ve ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Ayıklanmış soğanları üzerine ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin. Baharatları katıp servis tabağına alın. Patatesleri küp doğrayıp kızartın. Eti, patates ve nar taneleriyle servis yapın.
Kepekli unlu kurabiye
Un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve tereyağını karıştırın. Sütü azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Son olarak damla çikolatayı ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp düzeltin ve tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.