Nar ekşili fasulye
Fasulyeyi haşlayıp süzün. Taze soğanları ince ince kıyın. Domateslerin üzerine bir çizik atıp kaynayan suya batırıp çıkartın ve kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Sonra üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip karıştırın. Servis tabağına aktarın.
MALZEMELER
Patates çorbası
Havuç, soğan, patates ve kerevizi küp küp doğrayın. Pırasayı verev doğrayın. Eti ince uzun şeritler halinde kesin ve kaynar suya atın, yumuşayana kadar pişirin. Eti sudan alıp sıcak tutun. Haşlama suyunu süzgeçten geçirin. Doğranmış sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayınca eti tencereye alın. Tereyağını ekleyip beş dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Tavuklu börek
Tavuk etini uzun şeritler halinde doğrayıp iki dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber, doğranmış domatesi ve tuzu ilave edin. Harlı ateşte beş dakika pişirip ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletilmiş milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını hafifçe bastırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.