Anasonlu gevrek
MALZEMELER
KÖFTELİ NOHUT
Kıyma, bir adet rendelenmiş soğan ve baharatları yoğurup minik köfteler yapın. Köfteleri tereyağında beş dakika kadar pişirin. Üzerine salça, dövülmüş sarımsak ve rendelenmiş domates ilave edip karıştırın. Akşamdan suda bekletilmiş nohutları üzerine ekleyin, 45 dakika kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
PEYNİRLİ ACILI BÖREK
Peyniri ezin ve üzerine kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı ilave edin. Acı biberi, kekiği ve yumurta akını da içine koyup karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarının içine karışımı paylaştırın, üçgen şeklinde kapatıp kenarlarını çatalla bastırın. Yumurta sarısını suyla açın ve hamurların üzerine sürün. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.