Gülsuyu muhallebi
Tereyağı ve unu elinizle ufalayın. İçine pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Gülsuyu ve yumurta akını da katıp yoğurun. Unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açıp kalıpla kesin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp
MALZEMELER
Üzerine:
Sebze püresi
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Süt, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırarak püre kıvamında pişirin. Temizlenmiş havuç ve kerevizi de rendeleyip patates püresine ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. İnce doğranmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla karıştırın. Servis tabağına alarak ister ılık, ister soğuk servis yapın.
MALZEMELER
Zeytinli tavuk
Doğranmış soğan ve biberleri kavurun. Tavuk butlarını da koyup karıştırarak pişirmeye devam edin. Zeytinleri de koyun. Salçayı, sarımsağı, küp doğranmış domatesleri de koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. En son ince bulguru da koyup 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.