Fırında bulgurlu levrek
Bir fırın kabının içine temizlenmiş balığı koyun. Başka bir kapta bulguru suyla ıslatıp iki dakika bekletin. İçine rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, nar ekşisini ve zeytinyağını koyun. Limon suyunu da ekleyerek malzemeyi iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki balıkların üzerine paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Makarnalı domates çorbası
Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi pişirin ve süzün. Bir tencerede tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ekleyip bir-iki dakika daha çevirin. Su ve sütü ilave edin. Kaynamaya başlayınca kuru fasulye, makarna, tuz ve karabiber ilave edin. Makarna yumuşayana kadar pişirin.
Bademli sakızlı muhallebi
Unu, rengi dönüp kokusu çıkana kadar yağda kavurun. Üzerine süt ve toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.