Susamlı rosto
Eti tuzla ovup yapışmaz yüzeyli tavada çevirerek kızartın. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyin. İrice doğranmış soğan, salça, havuç, sivri biber ve tane karabiber ilave ederek kısık ateşte 1.5 saat kadar pişmeye bırakın. Tencereden çıkarıp susama bulayın. 200 derecedeki fırında 30 dakika daha pişirin. Üzerine erimiş tereyağını gezdirip dilimleyerek servis yapın.
Sebzeli krep
Krep için:
Soğanı margarinde kavurun. Küçük doğranmış patlıcan, havuç ve patatesi de katıp soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave edin. Baharat ve tuzunu ayarlayıp pişirin. Krep için verilen bütün malzemeleri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya birer kepçe dökerek pişirin. Kreplerin arasına sebzeli harcı koyun, dilediğiniz şekilde katlayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında peynirler eriyinceye kadar tutun.
Kremalı kakaolu kek
Kuru malzemeleri karıştırın. Tereyağını çırpın. Şeker, süt, yumurta, krema, sıvı yağ koyup çırpın ve unlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı kağıt kalıplara paylaştırın. 170 derecede 15 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.