Sebzeli ekmek
Kabağı rendeleyip suyunu sıkın. Pırasa ve havucu rendeleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotu, yoğurt, un, yumurta, karbonat, kabartma tozu ve limon suyunu katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice yoğurun. Ekmek şekli verip tepsiye yerleştirin. Üzerine bıçakla çizik atıp yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Pastırmalı tarhana
Sarımsağı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine salçayı ve suyu da ekleyip sürekli karıştırarak tarhanayla kaynatın. Beş dakika kadar pişince ocaktan alın. Pastırmaları ince ince kıyıp tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine pastırmaları koyarak servis yapın
Pekmezli pasta
Pandispanyayı fırın tepsisine koyun. Üzeri için pekmez, Hindistan cevizi, yumurta, eritilmiş tereyağı, toz şeker ve dövülmüş fındığı çırpın. Pasta tabanının üzerine kenarından taşmayacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.