Etli kuru bamya
Bamyaları ipleri ile birlikte bir bezin arasına koyun. Hafifçe ovarak dikenlerini temizleyin. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Üzerine soğuk su ekleyin ve beş dakika bekletip süzün. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin, küp doğranmış domatesleri ekleyin. Beş dakika sote edip et suyu ve limon suyunu katın. Bamyaları ipinden sıyırıp tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 30 dakika pişirin.
Üzümlü kurabiye
Yumurta, tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya ve dövülmüş cevizi yoğurun. En son kuru üzümleri de ekleyip elinizle şekil verin. Yağlanmış tepsiye yerleştirerek önceden 160 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler hafif karamel rengini alınca fırından çıkarın.
Makarna çorbası
Bir tencereye tavuk suyunu döküp ateşe koyun. Kaynayınca içine makarnaları atıp 15 dakika pişirin. Daha önceden haşladığınız tavuğu da ufak parçalar halinde doğrayın. Bir yumurtayı, unu ve limon suyunu çırpıp çorbaya ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp tavuk etlerini ve naneyi ekleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.