Hamsili pilav
Yağları karıştırın. Doğranmış soğan, pirinç ve fıstığı kavurun. Pirincin rengi dönünce suyunu verin. Kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Dereotunu, baharatları ve suda bekletilmiş üzümleri ilave edin. Tepsiyi yağlayıp ayıklanmış hamsiyle kaplayın. Üzerine pilavı yayın. Üzerini tekrar hamsiyle kaplayın. Erimiş tereyağı gezdirin. 200 derecelik fırında pişirin.
Narlı salata
Marulu iri parçalara bölüp salata tabağına yerleştirin. Halka doğranmış soğanları üzerine ekleyin. Mısır ve nar tanelerini üzerine serpin. Taze soğanların beyaz kısımlarına bıçakla çentik atıp salataya yerleştirin. Krema, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırarak salatanın üzerine gezdirin.
Kereviz dolması
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış yeşillikler ve pirinci yoğurun. Kerevizleri limonlu suda 10 dakika haşlayıp süzün, içlerini bir miktar boşaltın. Kıymalı harcı kerevizlerin içlerine paylaştırın. Çok az su ilave ederek kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.