Krep böreği
MALZEME LER
İçi için:
Tahinli fındıklı kurabiye
Yumurta sarısı, yoğurt, tahin, sıvı yağ, fındığın yarısından fazlası ve şekeri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayın. Üzerine biraz unla karıştırılmış kabartma tozunu ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur oluncaya dek un ekleyin. Hamurdan toplar yapıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta akı sürün, kalan fındığı serpin. 180 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
Köfteli şehriye çorbası
Kıymayı tuz, nane, karabiber ve köfte baharıyla yoğurun ve küçük köfteler hazırlayın. Domatesleri küp doğrayın. Üzerine tereyağı ve tuz koyup beş dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edin. Suyla açılmış salçayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri atıp beş dakika pişirin. Şehriyeyi de ilave edip 15 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.