Mantarlı antrikot
Eti, halka doğranmış soğan, sirke ve limon suyunda 20 dakika dinlendirin. Etin yanındaki soğanları yağda soteleyin. Aynı tavada eti de soteleyin. Eti fırın kabına alın, tuz ve karabiber ekleyerek fırında 40 dakika pişirin. Etleri sotelediğiniz tavada, mantarları suyunu bırakıp çekinceye kadar soteleyin, soğanları ekleyin. Et suyunu da koyarak birkaç dakika pişirin. Soğan ve mantarları süzgeçten geçirin, suyuna suda ezilmiş mısır nişastasını ekleyip bir taşım kaynatın. Bu sosu tekrar soğan ve mantarların üzerine ekleyin. Antrikotu dilimleyip üzerine sosu dökerek servis yapın.
Kakaolu irmik tatlısı
Vanilya hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilyayı katıp ocaktan alın. Harcı ıslatılmış bir kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında bir-iki saat bekletin.
Ispanaklı ekmekler
Rendelenmiş soğanı kavurup doğranmış ıspanağı ekleyin. Suyunu çekince tuz ve karabiber ekleyip robotta püre haline getirin. Tost ekmeklerini sütle ıslatıp üzerine ıspanağı yayın. Yumurtaları çırpıp lor, kaşar peyniri ve karabiberle karıştırın, üzerine koyun. En üste hamburger peynirlerini koyup fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.