Bulgurlu pazı
Pazıyı kaynar suda beş dakika haşlayın. Rendelenmiş soğanı yağda soteleyin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçaları, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve baharatları katıp karıştırın. Yıkanmış bulguru ve bir çay bardağı su katıp suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Fırın kabına bir kat bulgurlu karışım, üzerine pazı yaprağı olmak üzere kat kat döşeyin. İki su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini ıslatıp sıkılmış yağlı kağıt örtün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZ EMELER
Nohutlu yoğurt çorbası
Bir tencereye yoğurdu, unu ve yumurtayı koyup, çırpın. Biraz su ekledikten sonra et suyuyla birlikte nohudu da ilave edin. Yeteri kadar tuz ilave ettikten sonra tencereyi ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bir tavada tereyağıyla kırmızı biberi kızdırın. Çorbanın üzerinde yağı gezdirip nane serptikten sonra servis yapın.
MALZEMELER
Unsuz kurabiye
Şeker ve yumurtayı çırpın. İçine nişasta, erimiş tereyağı ve ince kıyılmış cevizi ilave edin. Son olarak kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yağlanmış kalıba kaşıkla yerleştirin. Üzerine iri ceviz parçaları koyun. 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZ EMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.