İncirli kek
Ilık süt, maya, pudra şekeri, yumurta, bir su bardağı unu karıştırın. 15 dakika dinlendirip kalan unla yoğurun. Üzerini örtüp 40 dakika dinlendirin. Küçük doğranmış incir, kuru üzüm, ceviz, toz şeker ve tarçını harmanlayın. Hamuru yarım santim kalınlığında açın. Üzerine tereyağı sürüp incirli karışımı yayın. Rulo yapıp dilimleyin. Aralık bırakmadan fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında pişirin.
Balık kroket
Dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, kimyon ve ekmeği robotta karıştırın. Balık filetoyu parmak büyüklüğünde doğrayın. Tahta bir tokmakla üzerlerine hafifçe vurarak inceltin ve baharatlı ekmeğe bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.
Maydanozlu omlet
Yumurtaları çırpın. İçine krema, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Maydanozları ince kıyıp yarısını yumurtaların içine ilave edin. Diğer yarısını da kıyılmış taze soğanlarla karıştırın. Tavada tereyağını eritin, içine çırptığınız yumurtaları döküp bir miktar pişirin. Daha sonra üzerine kıyılmış maydanozla karıştırdığınız taze soğanları döküp üç dakika kapağı kapalı olarak pişirin. İkiye katlayıp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.