Ispanak çorbası
MALZEMELER
ZEYTİNLİ TAVUK
Tavuk etlerinin her birini boylamasına dörde bölün ve döverek hafifçe inceltin. Üzerlerine közlenmiş kırmızı biber koyun. Çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış zeytin, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın, birer çorba kaşığı kırmızı biberin üzerine koyup, diğer tavuk parçasını üzerine kapatın. Açılmaması için iple bağlayın, sıvı yağda önlü-arkalı kızartın. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
MALZEMELER
KEPEK UNLU KURABİYE
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştın. Üzerine pudra şekerini ekleyip iyice harmanlayın. Bu kuru malzemelerin üzerine sıvı yağı ilave ederek hamur haline getirin. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye dizip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişmeye bırakın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.