Yalancı paça çorbası
MALZEMELER
Terbiye için:
KREMALI KABAK TATLISI
Kabakların kabuklarını soyup dilimleyin. Üzerine şekeri ekleyip iki saat kadar kabakların sulanması için bekleyin. Kremşantiyi sütle karıştırın. Cam bir kabın içine döküp buzdolabında bekletin. Kabakları orta ateşte pişirin. Üzerine bir çay bardağı su ve vanilyayı koyun, ezerek püre haline getirin ve kremşantinin üzerine dökün. Dövülmüş cevizle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
PASTIRMALI MENEMEN
İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Sivri biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de katın. Domates diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin. İri doğranmış pastırmayı ve yumurtaları ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber serpin. Tüm malzemeyi karıştırıp tavanın ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte üç-dört dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.