Fındıklı patatesli kek
MALZEMELER
ÜZERİNE:
HAMURLU DALYAN KÖFTE
Kıyma, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, bir adet yumurta ve baharatları yoğurun, yağlanmış tepsiye yayın. Haşlanmış iki adet yumurtayı dilimleyip köftenin ortasına dizin. Haşlanıp doğranmış havuçları ve bezelyeyi serpiştirin. Köfteyi rulo yapıp yufkaya sarın. Üzerine çırpılmış yumurta sürün, çörekotu serpin. 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
KIYMALI SUFLE BÖREK
Kıyma ve rendelenmiş soğanı kavurun. Üzerine rendelenmiş patatesi ekleyip ocaktan alın. Ilınınca üzerine yumurta, süt ve tereyağını ekleyin. Yufkayı derin bir kabın içine parçalayarak yerleştin. Üzerine kıymalı karışımdan dökün bir kat daha yufka yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.