Tavuklu lahana sarması
Lahanaların yapraklarını ayırın ve tuzlu suda haşlayın. Soğuk sudan geçirerek süzün. Soğan ve maydanozları incecik kıyıp tereyağının yarısını, salçayı, pul biber, kimyon, tuz ve şerit biçiminde kesilmiş tavuk göğüslerini soteleyin. Pirinci ilave edip pişirin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın, tencereye dizin. Kalan tereyağını sarmaların üzerine koyun. Üzerine suyu koyun ve kısık ateşte pişirin.
Sütlü erişte
Süt, su, bir çorba kaşığı tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın, içine erişteleri atın. Küp küp doğranmış kabak ve kırmızı biberleri kalan tereyağında soteleyin. Ocaktan almaya yakın mısır ve tuz ekleyin, bir-iki kez çevirip ocaktan alın. Pişen erişteleri süzüp servis tabağına alın. Üzerine sebzeli karışımı ekleyin. Cevizleri ilave ederek servis yapın.
Kestaneli pasta
Yumurta, şeker, tereyağı ve unu yoğurun, kekin kenarlarından sarkacak büyüklükte açın. Keki sütün yarısına iki kaşık şeker ilave ederek ıslatın. Krem şantiyi sütle hazırlayıp kekin bir yüzüne sürün, üzerine kestaneleri dizin, üzerine kekin diğer yüzünü kapatın. Pastanın üzerine kırmızı hamuru sarın. 160 derece fırında 10 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.