Elmalı pasta
Elmaları rendeleyin, tarçın ve bir çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Erimiş tereyağı, yoğurt, yumurta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Bir kalıbı yağlayıp un serpin, hamuru döşeyin. Üzerine elmalı harcı yayın. Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin.
Baharatlı ciğer
İri doğranmış ciğeri yıkayıp suyunu iyice süzün. Bir kaba un koyun, içine ciğerleri atıp her tarafını unlayın. Kızgın yağda ciğerleri parti parti kızartın. Ciğerler pişince yumuşak ve lezzetli olması için bir tencereye alın ve kapağını kapatın. Ciğerlerin hepsi pişince tencereye baharatları koyun ve tencereyi sallayarak baharatların eşit yayılmasını sağlayın.
Yoğurtlu bulgur çorbası
Bulguru et suyunda pişirin. Yoğurdu yumurta sarısı ile çırpın. Çorbanın suyundan alarak ılıtın ve çorbaya azar azar ekleyin. Tuz ve karabiberi katıp tencereyi ocaktan alın. Üzerine yağda yakılmış nane gezdirerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.