Yerfıstıklı karnabahar
Patates ve havucu küp doğrayın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Havuç ve patatesi tereyağında kavurun. Üzerine karnabaharı ekleyin. Beş dakika
MALZEMELER
Pastırmalı salma pilav
Rendelenmiş soğan, ikiye bölünmüş havucu, üzerine biraz su ilave ederek kaynatın. Kaynayan sudan havuçları alıp şeker, tuz ve pirinci koyun. Ara sıra karıştırarak 20 dakika pişirin. Suyu azalırsa biraz su ilave edin. (Bildiğimiz pilavdan biraz daha sulu ve lapamsı olması lazım.) Üzerinde az pişmiş pastırmayla sıcak servis yapın.
MALZEMELER
Sebzeli tavuk bonfile
Kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu bir dakika kavurun. Sütü ekleyin, koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip üst üste dizin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.