Kereviz çorbası
MALZEMELER
MERCİMEKLİ BÖREK
Mercimeği üzerine çıkacak kadar su koyarak haşlayın. Patatesi haşlayıp ezin. Haşlanmış mercimeği rendelenmiş soğanla harmanlayın. İçine ezilmiş patatesi de ekleyin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Bir adet yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. Mercimekli harcın yarısını yufkanın üzerine yayıp rulo şeklinde sarın, tepsiye dizin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
FRAMBUAZLI PASTA
Tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyin. İri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştırın. Frambuazları çatalla ezip karışıma ekleyin. Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı içine dökün. Buzlukta üç saat bekletip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.