Gül tatlısı
Su ve şekeri 10 dakika kaynatın. Hamur için gereken malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Beş dakika kadar dinlendirip ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurdan iki parmak eninde şeritler kesin ve çatalın ucuna sarıp gül şekli verin. Çataldan çıkarmadan kızgın yağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
MALZEMELER
Soya kıymalı kebap
Soya kıymasını 10 dakika haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra yeniden süzün. Üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri sıvı yağda kızartın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız yağı gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
Havuç dolması
Havuçları soyup üç parmak uzunluğunda doğrayın. Az suda 10 dakika haşlayın. Dibini delmeden bir ucundan içini çıkarın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta sarısı, kıyılmış maydanoz, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Havuçların içini parmağınızla bastırarak bu harçla doldurun. Üzerine sıcak su ekleyerek 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.