Güveçte kremalı balık
Balıkları baharatlarla karıştırıp güveç kabının içine yerleştirin. Krema, tereyağı ve rendelenmiş soğanı üç dakika kadar kaynatın. Süzgeçten geçirip balıkların üzerine dökün. İrice doğranmış sivri biberleri de ilave edin. Güvecin üzerini yağlı kağıtla kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
Nişastalı kurabiye
Bir paket mısır nişastasının içinden bir çay bardağı alın ve yerine aynı miktarda un koyun. Yumurta hariç tüm malzemeyi cam kaseye koyun. Hamur kıyır kıyır bir hal alınca içine yumurtayı ekleyip yoğurun. Kurabiye hamuru ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Mandalinalı kek
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Mandalina suyu, Hindistan cevizi, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp karışıma ekleyin, yağlanmış muffin kalıplarını boşaltın. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Soğuduğunda üzerine çikolata sos dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.