Beşamel soslu karnabahar
Karnabaharı tuzlu suda haşlayıp süzün. Unu yağda kavurun. Üzerine sütü ekleyin, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuzu ilave edip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısını sosa ilave edin. Yağlanmış küçük fırın kaplarına karnabaharı paylaştırın. Beşamel sosu yayıp kalan peyniri serpin. Üzerine karabiber ve kırmızıbiber serpin. Fırına koyup peynir eriyene kadar pişirin.
Tahıllı ekmekçik
Un, maya, ay çekirdeği ve tuzu, yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek yoğurun. Muffin kalıplarının yarısına kadar hamurdan koyun. Üzerine ay çekirdeği serpin ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Fındıklı cheesecake
Bisküvileri robotta ezin, eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Harcı yağlanmış kelepçeli bir kalıba, bastırarak yerleştirin. Yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine unu, vanilyayı ve labne peynirini koyup çırpmaya devam edin. Harcı bisküvilerin üzerine dökün. 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuyan tatlının kenarlarına su sürüp kıyılmış fındıkları serpin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.