Çıtır soğanlı bonfile
Havuç, pırasa ve kerevizi kuşbaşı doğrayın. Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırıp kızartın. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, kıyılmış maydanoz, biberiye, nane, tuz, karabiber ve kimyonu koyup 10 dakika sote edin. Eti yeniden tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyip iki saat pişirin. Eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi tel süzgeçten geçirin. Soğanları piyazlık doğrayıp bol yağda karamelize olacak şekilde kızartın. Eti, üzerine sos gezdirerek kızarmış soğanla servis yapın.
Tavukgöğsü
Tavuk etini üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Sudan çıkarıp hem kokusu çıkana, hem de iyice liflerine ayrılana kadar suyun altında tutup sıkın. Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve didilmiş tavuk etini koyun, sürekli karıştırarak ve arada sırada ezerek pişirin. Muhallebi kıvamına gelince yağlanmış cam kaba dökün.
Nohut köftesi
Nohutları ezip püre yapın. Yumurta, sıvı yağ, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun. Üzerine unu ve baharatları ekleyip irice köfteler hazırlayın, galeta ununa bulayıp kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.