Tavuklu pırasa
Tavuk etini, su, yemeklik doğranmış soğan, üç çorba kaşığı soya sosu ve karabiberle haşlayın. Mantarları ikiye bölüp sıvı yağda kavurun. Üzerine bir çorba kaşığı soya sosu ekleyip ocaktan alın. Tavuk etini didikleyin. Tavuğu haşladığınız suyu süzüp tencereye alın. Kaynamaya başlayınca doğranmış pırasayı ve kırmızı biberi katın, 10 dakika pişirin. Tavuk etini ve mantarı ekleyin. Kalan soya sosunu, karabiberi ve tuzu katıp 10 dakika daha pişirin.
Cevizli kek
Yumurta ve şekeri çırpın. Yumurtaların rengi beyazlaşınca içine sıvı yağı koyup karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karışıma yedirin. Son olarak limon kabuğu rendesini ve dövülmüş cevizi de ekleyin ve yağlanıp unlanmış kalıplara boşaltın.180 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin.
Karamelli muz
Dört adet muzu dilimleyin. Üzerine yarım limon suyu gezdirin. Toz şekeri eriterek karamel haline getirin. Muzları karamele batırıp çıkarın. Yağlı kağıt kaplanmış tepsiye dizin, susam serperek donmaya bırakın. Kalan iki muzu ezin. Limon suyu, pudra şekeri, süzme yoğurt ve kremayla karıştırın. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Kaselere pay edin. Üzerine karamelli muzları yerleştirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.