Pastane poğaçası
MALZEMELER
KAYISILI TAVUK
Pirinçleri tereyağında kavurun; su ve tuz ekleyip pişirin. Tavuk etlerini zeytinyağında kavurun. Fıstık, kayısı ve üzümü ekleyip 10 dakika pişirin. Baharatları ekleyip ocaktan alın, pilavla birlikte servis yapın.
MALZEMELER
BADEMLİ HELVA
Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Yağı bir tencerede eritin. Unu ve bademleri tencereye ilave edin, unun kokusu çıkıp rengi değişinceye kadar yaklaşık 15 dakika kavurun. Sütü kaynatın, üzerine şekeri ekleyip eritin. Şekerli sütü kavrulmuş una azar azar sürekli karıştırarak ekleyin. Yaklaşık iki dakika sürekli karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın, tencerenin kapağını kapatarak helvayı yarım saat dinlendirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.