Kuru biberli nohut
MALZEMELER
ÇİKOLATA ŞÖLENİ
Çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt kalıpların içine bir fırça yardımıyla sürün ve soğumaya bırakın. Yumurta sarıları ve toz şekeri çırpın, üzerine süt, tereyağı, vanilya, kakao ve un ekleyip iyice karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Kalıpların içindeki çikolata donunca kalıpları yırtarak çıkarın, servis tabağına alın. Kakaolu kremayı sıkma torbasıyla beyaz çikolata çanaklarının içine doldurun.
MALZEMELER
PASTIRMALI BEĞENDİLİ BÖREK
Tereyağını eritin ve üzerine un serpip kavurun. Sütü ilave edip beşameli yapın. Üzerine ezilmiş patlıcanları, pastırmaları ve rende kaşar peynirini ekleyin. Su ve sıvı yağı karıştırın. Yufkaların bu karışımla ıslatıp üçgenler halinde kesin. Geniş kısmına iç malzemeyi koyun ve rulo yapın. Tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.