Et yahnili pilav
Pilavı için:
Eti kendi yağında karıştırarak kavurun. Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanları koyup tekrar kavurun. Küçük doğranmış domates ve biberleri de ekleyip domatesin suyuyla altı-yedi dakika pişirin. Karabiber ve kırmızıbiber serpin. Tuzunu ayarlayın. Pilav için, pirinci tereyağında kavurun. Üzerine sıcak suyu ekleyip pişirin. Büyük çukur bir kaseye etleri doldurun. Üzerine pilavı yerleştirin. Servis tabağına ters çevirin.
Zeytinli ekmek
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu çırpın. Un, kabartma tozu, kekik, nane ve tuzu ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene dek yoğurun. Hamuru, yağlanmış uzun bir kek kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Peynirli dürüm
Peynirleri rendeleyip rendelenmiş soğan, zeytinyağı ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Lavaş ekmeklerini pasta tabağı büyüklüğünde kesin ve tavada önlü arkalı biraz ısıtın. Üzerlerine tereyağı sürün ve peynirli harcı paylaştırıp sıkıca sararak rulo yapın ve servis edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.