Reçelli çörek
İçi için:
Ilık süt, kuru maya ve bir miktar unu karıştırın. Maya biraz kabarınca yumurtayı, şekeri, tuz ve kalan unu ilave ederek yoğurun. Yaklaşık 30 dakika daha mayalandırın. Hamuru, unlanmış bir zeminde yufka gibi açın. Üçgenlere bölün. Geniş kenarına reçel ve kıyılmış fındığı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Brüksel lahanası salatası
Brüksel lahanasını temizleyip dış kabuklarını ayıklayın. Karnabaharı yıkayıp top top ayırın. Havuç ve patatesi küçük küçük doğrayın. Tüm sebzeleri haşlayın. Daha sonra servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Sirke ekleyerek servis yapın.
Mısır ekmeği
Elenmiş mısır ununu ve su hariç tüm malzemeyi karıştırın, oda sıcaklığında bir çay bardağı su ilave edin. Daha sonra azar azar ve karıştırarak karışım kek kıvamına gelene dek kaynamış su ekleyin. Hamuru yağlanmış bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.