Meyveli jöle
Soyup küp küp doğradığınız elma, muz ve portakalı karıştırın. Sıcak suda jöleyi eritip üzerine soğuk suyu karıştırarak ilave edin. Küçük derin kaplara birer parmak kalınlığında ılık jöleden dökün. Derin dondurucuda birkaç dakika dondurup çıkarın. Meyveleri kaplara paylaştırın. Üzerlerine kalan jöleyi dökün. Tekrar derin dondurucuya koyup iki saat tutun. Kapları sıcak suya daldırın, ters çevirip tatlıları servis tabağına çıkarın.
Kuskuslu somon
Somonu küp küp doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, doğranmış soğan, beyaz biber ve tuzu karıştırın. Karışıma somonu ilave edip buzdolabında üç saat bekletin. Kuskusu dört su bardağı suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte küp doğrayıp kuskusa ilave edin. Kıyılmış dereotu ve tuz ekleyin. Kuskusu servis tabağına koyun, üzerine somonu yerleştirerek servis yapın.
Zeytinyağlı türlü
Patates, havuç, kereviz ve biberi küçük küçük doğrayın. Soğanı ince ince kıyıp tencereye alın. Daha sonra da doğranmış sebzeleri ilave edin. Tuz serpin, sıvı yağı sebzelerin üzerine gezdirip karıştırın. Ardından şekeri ilave edin. 1.5 su bardağı su ilave edip kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.