Fasulye kavurması
MALZEMELER
DEREOTLU KAYMAKLI ÇÖREK
Yumurta, yoğurt ve tereyağını karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyip yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotu ekleyip yumuşak bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun ve elinizle kopartıp yuvarlaklar yapın. Üzerine bir miktar mısır unu serpip 190 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
ÜZERİNE:
ZERDE
Safranı gülsuyunun içinde iki-üç saat bekletin. Pirinci yıkayıp sekiz su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin, yarım bardak suda açılmış nişastayı ilave edin. Toz şeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı ekleyin. Karıştırarak biriki taşım pişirin. Ocağı iyice kısın ve koyulaşana dek pişirip kaselere paylaştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.