Brüksel lahanalı omlet
MALZEMELER
Peynirli pazılı börek
Kıyılmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine, kıyılmış pazı, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip bir-iki dakika kavurun. Ocaktan alıp peyniri ekleyin. Yufkayı tezgaha yayıp dört parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesin. Kenarlarına harcı pay edip muska şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısı ve çörekotunu karıştırıp üzerine sürün ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
Gofretli dondurma
Çikolataları benmari usulü eritin. Buzdolabı poşetini büyük kare biçiminde kesin. Erimiş çikolatayı poşetin ortasına yayın. Bir bıçakla iyice düzeltin. Su bardaklarının üzerine çikolatası dışarı gelecek biçimde poşeti kapayın. Derin dondurucuda dondurun. Dondurmayı dolaptan çıkarıp hafifçe eritin. Gofretleri küçük küçük doğrayın, dondurmayla karıştırın. Tekrar dolaba koyup dondurun. Bardakları dolaptan alın. Çikolataları poşetten sıyırın. Dondurmayı çikolata sepetlerine doldurarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.