Mantar soslu köfte
MALZEMELER
PEYNİRLİ MANTI
Un, süt ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun, 20 dakika dinlendirin. İki eşit parçaya ayırın ve her birini ince açıp karelere kesin. Rendelenmiş beyaz peynir ve yoğurdu karıştırıp kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde katlayın. Kaynayan tuzlu suda 10- 15 dakika haşlayın.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
HAVUÇLU HELVA TATLISI
Havuçların kabuğunu kazıyıp rendeleyin. Helvayı çatalla ezin. Elmayı rendeleyin. Helvaya; elma, havuç, limon suyu ve tarçını ilave edip karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.