Pratik ravioli
Yıkanmış ıspanağı iri parçalar halinde doğrayın ve suyunu sıkın, rendelenmiş peynir, kıyılmış sarımsak, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine yumurta akı sürün. İç harcı ikiye ayırın. Birinci kısım harçtan birer tatlı kaşığı alıp yufkanın yarısına belirli aralıklarla koyun. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlara elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bıçak ya da kalıp yardımıyla, yufkaların iç koyduğunuz kısımlarını kesin. Raviolileri kaynamış tuzlu suda üç dakika haşlayın. Dilediğiniz sosla servis yapın.
MALZEMELER
Zeytinyağlı kabak
Kabakları çizgili
olarak temizleyin ve ikiye bölün. Uç kısımlarını koparmadan dörde bölün. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyin ve diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
Üzerine:
Cipsli tavuk butları
Cipsi ufalayın. Tavuk butlarının derilerini çıkarıp bir kaba alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. İçinin daha iyi pişmesi için bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp una bulayın. Yumurta akı ve sütü bir kapta karıştırıp unlu tavuğu önce bu karışıma sonra cipse buladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.