Etli etmek
MALZEMELER
Yumurtalı ıspanak
Ispanakları temizleyip çok ince kıyın, zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp peynirleri ekleyin. Yumurtaları üzerlerine kırın. Kapağını kapatıp yumurtaların pişmesini sağlayın. Yumurtalar pişince rendelenmiş peynir serpip ocaktan alın.
MALZEMELER
Terbiyeli çorba
Su ve et suyunu kaynatın. Patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup kaynayan suya atın. Yumuşayana kadar haşlayıp blenderdan geçirin. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırpın, çorbanın suyuyla ılıştırın. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyip bir-iki taşım kaynatın.
MALZEMELER
Terbiye için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.