Etli pırasa
MALZEMELER
Hurmalı helva
İrmiği tereyağında yaklaşık 15 dakika kadar kavurun, şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip karıştırın. Şeker eriyip helva kaşığın etrafında toparlanmaya başladıktan sonra beş dakika daha kavurup ocaktan alın, kıyılmış cevizi ekleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp içine helva koyarak servis yapın.
MALZEMELER
KURU FASÜLYELİ PİLAV
Buğdayı, üzerini geçecek kadar suyla 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp bir bardak soğuk su ilave edin, sabaha kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, ceviz içi ve rendelenmiş havucu tereyağında kavurun. Üzerine buğdayı ilave edip birkaç daha kavurun ve fasulyeyi ekleyin. Kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyarak pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.