Cevizli kuş yuvası
Un, yumurta, yoğurt, limon suyu ve tuza, su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp 10 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp nişastayla ince açın. Dövülmüş ceviz serpin, rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Üzerine erimiş tereyağı dökün. 200 derece fırında pişirin. Su ve toz
MALZEMELER
Şerbeti için:
Etli kuru kayısı yahnisi
Kuru kayısıları bir kabın içine koyun ve üzerine iki su bardağı su ekleyip 20 dakika yumuşamalarını bekletin. Kuşbaşı etleri kavurun, kendi suyu ile 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra üzerine tereyağını, dövülmüş sarımsakları, doğranmış soğanı, nohudu, suda şişmiş olan kayısıları ve biraz sıcak su ekleyip yaklaşık 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
Patatesli poğaça
Mayayı, ılık suyla karıştırın; yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurun. Tuz ve tereyağını da ekleyip hamur yapın ve 35 dakika kadar dinlendirin. Cevizden büyük parçalar kopartıp top haline getirin. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.