Yayla çorbası
MALZEMELER
KARALAHANA DOLMASI
Karalahanaları kaynar suda beş dakika haşlayıp süzün. Yaprakların ortasındaki kalın damarı çıkarın. Kıymayı, ince kıyılmış soğanı, pirinci, kıyılmış maydanozu, zeytinyağını, naneyi, karabiberi ve tuzu, yarım çay bardağı suyla yoğurun. Lahanaları bu harçla sarın ve tencereye yerleştirin. Dolmaların üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve suyu koyarak pişirin.
MALZEMELER
TEREYAĞLI YEŞİL PİLAV
Yeşillikleri ince ince kıyın. Suyu tuzla kaynatın. İçine doğradığınız yeşilliklerin yarısını koyun. Tereyağı, zeytinyağı, karabiber ve pirinci de ilave edin. Pilav pişince kalan yeşillikleri koyup karıştırın ve demlenmeye bırakın. Soğuk veya sıcak olarak istediğiniz şekilde servis yapın
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.