Patatesli küşleme
MALZEMELER
FISTIKLI PİLAV
Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, ayıklanıp yıkanmış pirinci kavurun. Saplarını ayıkladığınız kuşüzümlerini ilave edin. dört su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapayıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin.
MALZEMELER
NOHUTLU PİRİNÇ ÇORBASI
Yumurta, yoğurt ve unu tencereye alın, iyice çırpın. İçine zeytinyağını ve dört bardak suyu, pirinci ve nohudu da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Çorbayı servis tabağına alıp üzerine nane ya da kırmızı biber ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.