Tavuklu bulgur köftesi
MALZEMELER
LİMONLU KEK
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu ile suyunu ve unu da üzerine ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Harçtan bir su bardağı ayırıp kalanını yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Ayırdığınız harcı kakaoyla karıştırın ve kalıbın tam ortasına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
AVOKADOLU SOMON SARMA
Avokadonun kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Mutfak robotuna koyup üzerine zeytinyağını ekleyip püre haline gelene kadar çekin. Somon fümeyi streç film üzerine balık sırtı gibi dizin, üzerine labne peynirini ve avokado püresini sürün. Rulo şeklinde sarıp bir saat buzdolabında bekletin. Domates, limon ve marulla süsleyin.
MALZEMELER
Süslemek için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.