Çerkez barbunyası
Barbunyayı akşamdan ıslatın, sabah suyunu süzün. Domatesleri küçük küçük doğrayıp tuzlayın ve üç dakika pişirin. Üzerine üç su bardağı su koyun. Barbunya ile birlikte 30 dakika pişirin, süzgeçten geçirin ve servis tabağına alın. Suyunu miksere koyup ceviz, sarımsak, ekmek içi ve tuzla mikserden geçirin, barbunya püresinin üzerine dökün. Zeytinyağında pul biberi yakıp barbunyanın üzerine gezdirin ve servis yapın.
MALZEMELER
Kıymalı fıstıklı börek
Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın, bir tavaya alıp beş dakika kadar kavurun. Üzerine fıstık ve üzümü ilave edin. Ocaktan alın, suyu ekleyip harmanlayın. Harcı yufkaların ucuna koyun, muska şeklinde sarıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırına kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
Yeşil püreli nuar
Tencereye bütün eti koyun üzerine bütün bir soğanı ve havucu ekleyip tane karabiberleri de üzerine serpin. Üzerine bir miktar su koyup 40 dakika kadar haşlayın. Bezelyeleri, soğanı, şekeri ve taze naneyi tencerede 20 dakika pişirin, robottan geçirin. Pürenin üzerine eti koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.