Peynirli soslu biftek
Biftekleri tuzlayıp biberleyin ve kızartın. Sıvı yağda salamları kızartın. Sos için; soğan ve sarımsağı kavurun. Soğanlar kavrulunca unu da ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Kıvamlı bir hal alınca ocaktan alın. Peyniri ekleyip karıştırın. Servis tabağına salamları ve biftekleri koyun. Otlu peynir sosunu ekleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Pırasalı yumurta
Patatesleri küp şeklinde doğrayıp az yağda kavurun. Üzerine kıyılmış pırasaları ekleyip kavurmaya devam edin. Yumurtaları çırpın, üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Harcı pırasalı karışımın üzerine döküp iki yüzünü de pişirin. Son olarak pastırmaları ve domatesleri üzerine ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
Un çorbası
Unu tereyağında kavurun. Sütü ilave ederek beş dakika daha kavurun. Soğuk suyu ilave edin. Unun topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın. Üzerine yağda kavrulmuş kırmızı biber dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.