Peynirli soğan çorbası
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
2 adet soğan
2 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
1 kahve fincanı kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
SEMİZOTLU MAKARNA MÜCVERİ
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün, buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Yumurta aklarını tuz ve karabiberle çırpın. Makarnanın üzerine iri kıyılmış semizotu, rendelenmiş havuç, ince kıyılmış taze soğan, bezelye, çırpılmış yumurta akı ve zeytinyağı ilave edin. Yağlanmış tavaya döküp iki tarafını da pişirin.
MALZEMELER
1/2 demet semizotu
1/2 paket spagetti
4 adet yumurtanın akı
1 adet havuç
4 dal taze soğan
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
ÜÇ RENKLİ PUDİNG
Süt, nişasta ve şekeri kaynatın, çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip bir taşım daha kaynatın. Karışımı üçe bölüp kakao, çilek ve Antep fıstığıyla karıştırın. Kat kat kaplara boşaltın.
MALZEMELER
1 litre süt
1.5 su bardağı şeker
3 yumurta sarısı
1 su bardağı mısır nişastası
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
Renklendirmek için:
3 çorba kaşığı kakao
200 gr. çilek
2 çorba kaşığı Antep fıstığı
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.